Dagrally: over de schreve rally 2023

Zondag 17 september 2023

Organisatie Serge & Alain

Voor deze dag-rally voorzien wij een verkenning van een stukje Henegouwen en een deel van een voor velen onbekend gebied in Noord-Frankrijk genaamd het “Parc naturel regional de l’Avesnois”.

Deze regio is bij wijze van spreken een uitvergrootte versie van de Vlaamse Ardennen met uitgestrekte landschappen, zeer mooie baantjes, groen, rust en kilometerlange groene hagen.

Startpunt is het recent gebouwd hotel Van Der Valk in Bergen (Mons). BPF’ers die het wensen kunnen zaterdagavond aan BPF-condities een overnachting reserveren in het hotel.

Na een rijkelijk ontbijtbuffet zullen wij onze sportauto’s richting het kasteel van Beloeil richten voor een voormiddag route van 125km. Van daaruit gaan we richting Franse grens en duiken we het groen in ter hoogte van Bavay. Rond het middaguur houden we halt aan het meer van Val-Joly in Eppe Sauvage. Daar zullen we een verrassingslunch genieten om vervolgens onze tocht voort te zetten.

De namiddag plannen we wederom een mooie rit van 125km.

Nog enkele kilometers groene haag in het “Franse Groene Land” brengen ons opnieuw in Belgenland om verder van de Henegouwse streek en haar landelijke wegen te genieten.

Via Lac de l’Eau d’Heure (Cerfontaine) rijden we via de mooiste baantjes richting Nijvel.

Plaats van eindafspraak is het totaal gerenoveerde hotel Van der Valk Nijvel. Daar wacht ons nog een drankje en wat hapjes om vervolgens voldaan naar huis terug te rijden.

Deze rally is nog vatbaar voor wijzigingen maar omvat alvast:

  • een mooie, groene, landelijke en ontspannende zondag rally met roadbook en tripy bestand
  • mogelijkheid om de avond voordien te overnachten in het hotel van startpunt
  • +/-250 prachtige kilometers
  • een verzorgd ontbijt
  • een “verrassingslunch” en tussenstops in voor- en namiddag
  • afsluitende drink
  • de gezelligheid van een BPF rit