BPF - Openingsrally 2023

Zondag 26 maart 2023

Organisatie: Tom

De laatste zondag van maart organiseert Belgian Porsche Friends haar eerste toeristische rondrit van 2023.  Een ideaal moment om onze Porsches na de winterstop van onder het stof te halen. 

Plaats van vertrek is Beveren, waar we bij Elektrogroothandel G.Smet door BPF-lid Jurgen en zijn vrouw Hilde hartelijk ontvangen worden. 

Na het nuttigen van een heerlijk ontbijt is het tijd om de motoren van onze Porsches te starten en de eerste etappe aan te vatten.  Deze leidt ons doorheen de grootste economische cluster van het land, nl. de Antwerpse haven.  Na het passeren van gigantische containerterminals en indrukwekkende chemische fabrieken is het tijd om de rust op te zoeken.  Deze vinden we zodra we de landgrens met Nederland overschreden hebben.

De natuur die we langs de oevers van de Westerschelde terugvinden staat in schril contrast met het industriële karakter van de Antwerpse haven.  Een uitdagend en bochtig parcours leidt ons via Kruiningen, Hansweert en ’s Gravenpolder naar Baarland.  Dit dorpje is voor de meesten onder ons waarschijnlijk totaal onbekend, maar daar komt na onze doortocht ongetwijfeld verandering in.

Baarland ligt diep in de “zak van Zuid Beveland”.  Een zeer geliefde streek voor fietsers, wandelaars en toerrijders die houden van een sereen landschap en de kleine dorpjes waar de “zak” groot in is.  Alle dorpjes liggen ongeveer 3 kilometer van elkaar en vormen samen een mooi decor. 

Baarland staat net als de dorpen Nisse en Borssele op de lijst van beschermde dorpsgezichten en wordt als een van de mooiste dorpjes van de streek gezien.  Een bij uitstek geschikte plaats om halt te houden voor de lunch. 

Lunchen doen we in Restaurant De Kleine Toren van Baarland, één van de weinige restaurants in Zeeland dat in een voormalige (gereformeerde) kerk gevestigd is.  Een uniek kader voor een fijne maaltijd.

Na de lunch vervolgen we onze weg langsheen de Scheldedijken om via de Westerscheldetunnel terug in België aan te komen. Via Terneuzen en de omgeving van het Verdronken Land van Saeftinghe zetten we koers naar Verrebroek.

Eindpunt van deze rally is Metalon NV, waar Wilfried en Marina ons graag in hun nieuwe kantoren ontvangen voor een hapje en een drankje.

Dit wordt ongetwijfeld een bijzondere rally: twee BPF-leden die zo vriendelijk zijn om de deuren van hun zaak voor ons te openen, een gevarieerd parcours en een unieke afscheidsdrink.

Inschrijven kan vanaf 12 februari 2023