Francorchamps: Porsche Days

Paaswekend 08 -09 april 2023

Organisatie: Jos & Alain

Met dit BPF Paasweekend event willen wij jullie laten kennismaken met het beste van 3 werelden!

Een prachtige dag rally rijden, vriendschap & gezelligheid, circuit ervaring of gewoon genieten vanuit de paddock hoe de “Francorchamps Porsche days” onze passie voor auto’s kan opwekken…

Kortom: een dag rally rijden, onze vriendschap en circuit atmosfeer in één weekend! Dat is waar Belgian Porsche Friends voor staat.

En dit niet enkel voor circuit rijders, maar voor iedereen die Porsche liefhebber is!

Onze uitvalsbasis voor dit Paasweekend is het boutique hotel “Woodster” in Stavelot, op amper 1 ½ km verwijderd van onze Belgische trots, het circuit van Francorchamps. Zie volgende link Woodster Hotel

zaterdag 8 april 2023

Graag verwelkomen wij, samen met onze gastheer “Fred Bouvy”, onze deelnemers op zaterdagochtend omstreeks 8h30 in het Woodster hotel voor een lekker ontbijt buffet.

Fred is in de rally en circuit wereld een man met een palmares te noemen. Niet vreemd dat hij zich in deze regio vestigde met meerdere hotels, op amper een boogscheut van zijn speelterrein, het circuit van Francorchamps.

Na het ontbijt starten wij onze bolides om een route van +-270km aan te vatten die ons zal laten slingeren tussen de Hoge Venen, het Eifelgebied in Duitsland en de streek rond het Belgisch Burg-Reuland. Het Duitstalig landsdeel dat voor vele Belgen bijna onbetreden gebied is.

Nadat we door Malmedy en Eupen zijn schieten we ons in het natuurgebied Eifel. Via de Obersee rijden we langs mooie en bochtige wegen met schitterende “macadam” richting Kronenburg. Rond de middag zullen we in het Gasthaus “Alte Scheune” van een lekkere lunch genieten. Authentiek Duits!

Na lunch en een koffie rijden we verder richting Belgische grens en glijden we via een smokkelroute ons landje terug binnen. Van hieruit staan ons nog +-100 Belgische bochtige kilometers te wachten.

Een som van mooie banen waar af en toe (lees zeer veel) onze “kriebels” volop naar boven kunnen komen.

Ons eindpunt van de dag is een mooie verrassing, een eerste kennismaking met de atmosfeer rond het circuit wacht op ons, evenals een passend aperitief. Het startschot van een leuke vriendenavond in een cosy kader.

Fred zal ons vervolgens laten genieten van een lekker buffet diner in de “Woodster”, en nadien kunnen we ons neervlijen in de lounge zetels en naast het haardvuur genieten van een lekker glaasje en wilde verhalen vertellen over “de dag”. Alle elementen zijn trouwens aanwezig om er die avond een heus “feestje” van te maken!

Zondag 9 april 2023

Na een lekker ontbijtbuffet warmen we onze motoren op voor het echte werk.

En zoals eerder gesteld, voor iedereen is er iets te doen op deze Paas zondag “Francorchamps Porsche days”!

De liefhebbers van circuit rijden kunnen zich inschrijven voor enkele rondes op het circuit. Ben je beginner zonder circuit ervaring, heb je al wat ervaring of je bent een expert, voor elk type gepassioneerd Porsche rijder biedt de Porsche Club Francorchamps een passende formule.

Wil je niet op circuit rijden en gewoon de sfeer opsnuiven van racen, Porsche stands, mooie auto’s, … Dan rij je gewoon gratis de parking op en geniet je van al het moois wat deze Porsche days te bieden hebben! Neen, de Porsche days verplichten jou absoluut niet om op circuit te rijden! En GRATIS is enkel wanneer je met een Porsche de parking oprijdt! Wij adviseren jou om snel naar de website te surfen om daar alle informatie terug te vinden mbt het event: Porsche Club Francorchamps Days

Samengevat:

Wij bieden onze BPF leden voor dit weekend meerdere opties aan. Maar ons basis uitgangspunt is er samen een mooi weekend van maken. Als kers op de taart mogen wij jullie verklappen dat we deze organisatie opzetten samen met onze vrienden van de Porsche club Savoie (FR).